Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
150 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.
Krok 2
Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.
Krok 4
Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej