
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
4 sztuki
150 gramów
1 łyżeczka
4 sztuki
1 łyżka
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.
Krok 2
Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.
Krok 3
Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.
Krok 4
Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.
Krok 5
Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej