Masło ziołowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło ziołowo-serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.

Krok 2

Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.

Krok 4

Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej