Masło ziołowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło ziołowo-serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.

Krok 2

Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.

Krok 4

Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Warzywa z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.

Czytaj więcej

Bez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.

Czytaj więcej