Masło ziołowo-serowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masło ziołowo-serowe

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

4 sztuki

150 gramów

1 łyżeczka

4 sztuki

1 łyżka

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czosnek posiekaj i rozetrzyj z solą. Pumpernikiel pokrusz.

Krok 2

Camembert obierz ze skórki i pokrój na kawałki, a cebulę posiekaj.

Krok 3

Do masła dodaj cebulę, szpinak, bazylię i sok z cytryny. Zmiksuj.

Krok 4

Dorzuć camembert, pumpernikiel, czosnek, paprykę, pieprz i ponownie zmiksuj.

Krok 5

Masło przełóż do salaterki i lekko schłódź.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masło ziołowo-serowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Soczyste pulpety
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej