
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
30 dekagramów
2 sztuki
null
4 łyżki
1 łyżka
25 dekagramów
1.3 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj a kapustę poszatkuj. Następnie na smalcu podduś cebulę i kapustę.
Krok 2
Dołóż rozgniecioną wątrobiankę i przypraw kminkiem i pieprzem.
Krok 4
Posmaruj farszem , zwiń i zwiąż. Obrany czosnek pokrój i obłóż nim mięso. Piecz około 1, 5 godziny w temperaturze 200 stopniach.
Krok 3
Boczek oczyść i utłucz tłuczkiem. natrzyj Przyprawa do karkówki Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do karkówki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej