Faszerowany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany boczek

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

30 dekagramów

2 sztuki

null

4 łyżki

1 łyżka

25 dekagramów

1.3 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj a kapustę poszatkuj. Następnie na smalcu podduś cebulę i kapustę.

Krok 2

Dołóż rozgniecioną wątrobiankę i przypraw kminkiem i pieprzem.

Krok 4

Posmaruj farszem , zwiń i zwiąż. Obrany czosnek pokrój i obłóż nim mięso. Piecz około 1, 5 godziny w temperaturze 200 stopniach.

Krok 3

Boczek oczyść i utłucz tłuczkiem. natrzyj Przyprawa do karkówki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bogracz z kluseczkami
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej