Faszerowany boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany boczek

Autor: MartaS

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.3 kilograma

4 łyżki

1 sztuka

30 dekagramów

25 dekagramów

2 sztuki

1 szczypta

null

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj a kapustę poszatkuj. Następnie na smalcu podduś cebulę i kapustę.

Krok 2

Dołóż rozgniecioną wątrobiankę i przypraw kminkiem i pieprzem.

Krok 4

Posmaruj farszem , zwiń i zwiąż. Obrany czosnek pokrój i obłóż nim mięso. Piecz około 1, 5 godziny w temperaturze 200 stopniach.

Krok 3

Boczek oczyść i utłucz tłuczkiem. natrzyj Przyprawa do karkówki Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany boczek   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej