Masełko czosnkowe z awokado przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Masełko czosnkowe z awokado

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

null

4 sztuki

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Awokado przekrój na pół, wybierz łyżeczką i rozgnieć widelcem.

Krok 2

Zmiażdż czosnek i dodaj.

Krok 3

Dodaj także oliwę i sok z cytryny. Przypraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Masełko czosnkowe z awokado - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej