capuccino biszkopt

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

5 sztuk

4 łyżki

1 szklanka

1.75 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

masa:

null gramów

1 opakowanie

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jaka ubić z cukrem.

Krok 2

Dodać mąki i proszek oraz cappuccino - wymieszać.

Krok 3

Wyłożyć do prostokątnej i wysmarowanej Kasią blachy.

Krok 4

Piec w 180 stopniach przez 35 minut.

Krok 5

Budyń ugotować i wystudzić.

Krok 6

Kasię utrzeć i stopniowo dodawać zimny budyń i cukier puder.

Krok 7

Biszkopt przeciąć i posmarować masą, a na wierzchu też trochę posmarować i posypać ozdobami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • capuccino biszkopt - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej