CHAŁWOWIEC

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

68 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

1 łyżka

3 opakowania

masa:

2 opakowania

1 opakowanie

3 szklanki

300 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywna pianę. Miksując stopniowo dodajemy cukier wymieszany z cukrem waniliowym i żółtka. Mąkę, budynie i proszek do pieczenia przesiewamy i dodajemy do masy. Całość delikatnie mieszamy. Pieczemy przez ok. 30 min. w 160˚C. Po upieczeniu przekrajamy na dwa placki.

Krok 2

Budynie gotujemy na mleku i studzimy. Kasię ucieramy dodając po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodajemy zmiksowaną chałwę. Na jeden placek wykładamy połowę kremu, równomiernie rozprowadzamy.

Krok 3

Przykrywamy drugim plackiem i na niego rozsmarowujemy pozostałą część kremu. Na wierzch ścieramy gorzka czekoladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • CHAŁWOWIEC - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej