Chrupiące pałki z orzechami pekan przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chrupiące pałki z orzechami pekan

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
99 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 łyżeczki

2 łyżki

8 sztuk

1 łyżka

1 sztuka

null

6 sztuk

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pałki umyj, natrzyj przyprawą Knorr i odstaw w chłodne miejsce na kilka minut.

Krok 2

Pieczywo tostowe okrój ze skórki, a następnie umieść w kielichu blendera i zmiksuj na sypko.

Krok 3

Pieczywo przesyp do miski, dodaj posiekane orzechy, natkę oraz starty ser i dopraw do smaku. Na koniec dodaj margarynę i wymieszaj dobrze.

Krok 4

Przyprawione pałki kurczaka wstaw do nagrzanego piekarnika na 30 minut w temperaturze 180 °C.

Krok 5

Po tym czasie wyjmij je i na każdą z pałek nałóż orzechowy crust.

Krok 6

Pałki ponownie wstaw do piekarnika i piecz jeszcze 15-20 minut w temperaturze 180 °C.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chrupiące pałki z orzechami pekan - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej