Ciastka tortowe brzoskwiniowe

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

330

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

1 szklanka

1.5 szklanki

1 szczypta

2 łyżeczki

krem:

1 opakowanie

2 opakowania

3 szklanki

1.5 szklanki

3 łyżki

wierzch:

1 opakowanie

300 mililitrów

10 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę. Stopniowo dodawać cukier, później po jednym żółtku, a na koniec mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Warunkiem udanego biszkopta jest dodawanie składników bardzo małymi partiami i długie ubijanie. Piec w temp. 170 stopni ok. 30-40 minut.

Krok 3

Wystudzić, przekroić na dwa blaty. Na pierwszym rozłożyć pokrojone w plastry brzoskwinie z puszki.

Krok 4

Masa: Na soku pomarańczowym i brzoskwiniowym z 3 łyżkami cukru ugotować budynie waniliowe. Gorące wylać na ciasto z brzoskwiniami, przykryć drugim blatem. Wystudzić.

Krok 5

Krem: Miękką Kasię utrzeć, mleko z kremem ubijać mikserem ok. 2 minuty (zgodnie z instrukcją na opakowaniu), po czym dodać miękką Kasię i miksować jeszcze ok. minuty, aż krem się zrobi gładki i składniki się połączą.

Krok 6

Rozsmarować na cieście. Schłodzić, posypać wiórkami czekoladowym. Odstawić na kilka godzin do lodówki, po czym kroić jak ciastka tortowe. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciastka tortowe brzoskwiniowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej