Ciasto bajka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

3 łyżeczki

krem:

0.5 litra

3 łyżeczki

20 dekagramów

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Krok 2

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia, na końcu kakao i lekko wymieszać.

Krok 3

Wylać na formę do pieczenia.

Krok 4

Piec ok.30-40 min. w temp. 160-180*C

Krok 5

Po upieczeniu przekroić na pół.

Krok 6

Masa: Żelatynę rozpuścić w 1/4 szklanki wody.

Krok 7

Galaretkę pokroić w drobną kostkę.

Krok 8

Śmietanę ubić, dodać do smaku cukier puder, letnią rozpuszczoną żelatynę oraz kostki galaretek.

Krok 9

Przełożenie ciasta: Biszkopt ciemny-masa-druga część biszkoptu-polewa.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto bajka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
ROLADA KOKOSOWA
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej