Ciasto biszkoptowe z masą kokosową

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

546

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt jasny:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

biszkopt ciemny:

6 sztuk

1 szklanka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

2 łyżeczki

1 opakowanie

nasączanie:

1 szklanka

1 łyżka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Krok 2

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.

Krok 3

Wylać na formę do pieczenia.

Krok 4

Piec w temp.160-180 stopni około 30-40 min.

Krok 5

Ciasto ciemne zrobić podobnie jak powyższe, na koniec dodając kakao.

Krok 6

szklankę wody,1 łyżkę cukru, kroplę olejku waniliowego, razem zagotować i ostudzić.

Krok 7

Nasączyć ciasto.

Krok 8

Przełożenie ciasta: Ciasto ciemne-warstwa dżemu wiśniowego-masa kokosowa-ciasto jasne-polewa czekoladowa. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto biszkoptowe z masą kokosową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej