Ciasto krówka wspaniała

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

3

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

77 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt orzechowy:

5 sztuk

0.75 szklanki

5 łyżek

10 dekagramów

1 łyżeczka

krem:

360 gramów

250 gramów

1 łyżka

polewa:

30 dekagramów

1 łyżka

4 łyżki

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać żółtka i dalej ubijać. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i orzechy, delikatnie wymieszać.

Krok 2

Wylać ciasto do tortownicy lub blaszki o wymiarach 28x24 cm wyłożonej papierem do pieczenia, piec do suchego patyczka w 180º C około 40 -50 min w zależności od piekarnika.

Krok 3

Gotowy biszkopt przekroić na 3 części, przełożyć kremem krówkowym, polać wierzch polewą krówkową i posypać orzechami.

Krok 4

Wykonanie kremu: Kasię utrzeć do białości z cukrem pudrem, wkręcać po łyżce kremu, aż do wyczerpania, można dodać jeszcze 2 łyżki mielonych orzechów.

Krok 5

Wykonanie polewy: Kasię rozpuścić z krówkami. Smacznego!

Krok 6

Możemy upiec biszkopt bez orzechów, też będzie smakował z tym kremem.

Użytkownik Moje Ciasto

Dobra rada:

Po przyrządzeniu obiadu zostało ci trochę orzechów włoskich? Skomponuj z nich własne musli – dodaj do nich bakalie oraz suszone owoce i dosyp do mleka lub ulubionego jogurtu!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto krówka wspaniała - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej