Ciasto wedel

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

49 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

9 sztuk

9 łyżek

9 łyżek

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

krem czekoladowy:

1 opakowanie

0.5 litra

4 łyżki

1 opakowanie

dodatkowo:

1 opakowanie

250 gramów

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto biszkoptowe: białka ubić na sztywno, dodawać cukier i żółtka, ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, dodać do ciasta. Wymieszać. Ciasto podzielić na trzy części do jednej dodać kakao, do drugiej orzechy zmielone, trzecia zostawić bez dodatków. Ciasta wylać na blachy o wymiarach 25/30 wysmarowane olejem. Piec.

Krok 2

Krem czekoladowy: budyń ugotować wg. opisu na opakowaniu, gdy przestygnie utrzeć z margaryną na krem. Galaretki przygotować według opisu na opakowaniu.

Krok 3

Przełożenie ciasta: biszkopt jasny - krem - tężejąca galaretka zielona - biszkopt ciemny - krem - galaretka czerwona - biszkopt orzechowy - polewa - orzechy mielone. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ciasto wedel - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej