Ciasto z galaretką w kształcie serduszka

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

499 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1.5 łyżeczki

4 łyżki

3 łyżeczki

krem:

4 sztuki

1 sztuka

0.5 szklanki

1 opakowanie

1 szklanka

1 opakowanie

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: białka ubić na sztywną pianę, później dodać żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia, następnie dodać cukier i przesianą mąkę i na końcu olej i kakao.

Krok 2

Masa: ubić żółtka i jajko z cukrem, następnie dodawać do utartej Kasi i to wszystko utrzeć, jak będzie dobrze utarte dodać mleko w proszku i serek homogenizowany.

Krok 3

Galaretkę ugotować i ostudzić.

Krok 4

Biszkopt przekroić na 2 części, przełożyć masą, a następnie położyć truskawki i zalać galaretką.

Krok 5

Jak galaretka się zsiądzie, powycinać serduszka foremką.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej