fantazja

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij
fantazja

Składniki

ciasto:

6 sztuk

0.75 szklanki

0.5 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

krem:

1 opakowanie

0.5 litra

3 łyżki

3 opakowania

0.5 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka ubić z cukrem, dodać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, piec przez ok. 40 min.

Krok 2

Wystudzić biszkopt, przeciąć go w proporcji 2/3 i 1/3 ciasta.

Krok 3

Pierwszą część wkładamy do blachy.

Krok 4

Gotujemy budyń, wsypujemy 1 sypką galaretkę i miksujemy do uzyskania jednolitego koloru.

Krok 5

Gorącą masę wylewamy na biszkopt.

Krok 6

Pozostałą część biszkoptu smarujemy dżemem i zwijamy w roladę.

Krok 7

Roladki kroimy i układamy na masie.

Krok 8

2 galaretki rozpuszczamy w 3/4 szkl. wody każda i gdy będą lekko sprężyste, polewamy ciasto.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • fantazja - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ślimak
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej