Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii

100 przepisów - 20 dni

Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą

Autor: mgr inż. Małgorzata Mękus

ratingratingratingratingrating

6

137 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

90 osób wydrukowało

Pobierz pdf

66 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

4 łyżeczki

12 plastrów

12 plastrów

4 szczypty

20 sztuk

12 plastrów

600 gramów

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Filet z dorsza umyj i osusz. Posmaruj go oliwą z oliwek, oprósz świeżo mielonym pieprzem. Na rybę połóż 3 plastry pomidora obranego ze skórki, posyp tymiankiem, a następnie połóż plastry mozzarelli. Rybę zapiekaj w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 15 minut.

 Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Oczyszczone szparagi ugotuj al dente na parze, następnie pozawijaj w szynkę prosciutto. Szparagi podpiecz w piekarniku razem z rybą. Filet z dorsza podawaj z ugotowanymi ziemniaczkami, posypanymi koperkiem oraz ze szparagami.

 Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - Krok 2
mgr inż. Małgorzata Mękus

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, cynku, miedzi, manganu, jodu, witaminy C, witaminy E, niacyny, witaminy z grupy B: B1, B2, B6, B12, witaminy D, folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Filet z dorsza zapiekany z pomidorem i mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej