Hiszpanka

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

5 sztuk

0.5 szklanki

0.75 szklanki

0.75 szklanki

1.5 łyżeczki

1 łyżka

masa:

2 szklanki

2 opakowania

1 opakowanie

4 sztuki

1 opakowanie

100 gramów

1 opakowanie

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt na końcu dodając 1 łyżkę octu.

Krok 2

Masa: Rodzynki namoczyć w alkoholu.

Krok 3

Ugotować budynie w mleku dodając 3/4 szklanki cukru (budyń ma być gęsty).

Krok 4

Ostudzić.

Krok 5

Żółtka utrzeć z resztą cukru.

Krok 6

Kasię utrzeć osobno.

Krok 7

Dodawać do niej stopniowo zimny budyń, żółtka i alkohol z rodzynek.

Krok 8

Bakalie i 3/4 startej czekolady wmieszać w krem.

Krok 9

Całość posypać resztą czekolady.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpanka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej