Stek z ziemniakami Hasselback i wytrawną sałatką z jabłek
0 os.
łatwe
60 min.
2 os.
Pobierz pdf
Udostępnij5 osób zapisało

Składniki
Przygotowanie krok po kroku
Przepisy w Waszym wykonaniu
Najnowsze artykuły
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Stek z ziemniakami Hasselback i wytrawną sałatką z jabłek
Przepis na ziemniaki Hasselback pochodzi ze Szwecji. Po raz pierwszy cienko ponacinane , upieczone ziemniaki przygotowano i podano w restauracji Hasselbacken. Minęło 200 lat i ten chrupiący przysmak można spotkać w restauracja na niemal każdej szerokości geograficznej. Tyle z historii, teraz pora na naszą propozycję, tak się składa, że ziemniaki Hasselback idealnie smakują zapieczone z kozią mozzarellą od Marka Grądzkiego i w towarzystwie soczystego steka. Całości dopełni świeży smak wytrawnej sałatki z jabłek i selera naciowego.