Dieta obniżająca cholesterol 2000 kcal

105 przepisów - 21 dni

Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

60

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 plastry

1 garść

3 łyżki

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Pieczywo posmaruj Florą ProActiv Mocne Kości z witaminą D. Na każdą kromkę pieczywa połóż plaster wędliny.

Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - Krok 1

Krok 2

Szpinak umyj, następnie osusz. Owoc granatu przekrój na pół i wyjmij z niego ziarenka. Orzechy nerkowca drobno posiekaj.

Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - Krok 2

Krok 3

Przygotuj sos miodowy: wymieszaj oliwę z oliwek, ocet balsamiczny i miód.

Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - Krok 3

Krok 4

Szpinak przełóż do miseczki, dodaj ziarenka granatu i siekane orzechy. Sałatkę polej sosem miodowym.

Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, magnezu, żelaza, miedzi, manganu, witamin C, A, E, folianów, witaminy B1, B6, witaminy D.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kanapka z pastrami wołowymi, sałatka ze szpinaku z ziarnem granatu i orzechami, sok pomarańczowy  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Flora ProActiv Mocne Kości z witaminą D

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej