
Składniki
1 sztuka
100 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
50 mililitrów
1 pęczek
4 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyte warzywa skrop oliwą i wstaw do nagrzanego do 180°C piekarnika. Piecz około 25 minut aż zupełnie zmiękną.

Krok 2
Gorące jeszcze warzywa przykryj folią, odstaw do ostygnięcia.

Krok 3
Zimne już warzywa obierz, z papryki usuń pestki. Pokrój w drobną kosteczkę, dodaj czosnek przeciśnięty przez praskę. Całość przesiekaj nożem i połącz z resztą warzyw.

Krok 4
Całość dopraw do smaku olejem sezamowym, sosem sojowym, posiekaną kolendrą oraz ketchupem Hellmann‘s.

Krok 5
Gotową pastę nakładaj na opieczone wcześniej w piekarniku kromki bagietki.


Dobra rada:
Kanapki posyp mała ilością parmezanu.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!
Czytaj więcejŁagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!
Czytaj więcej