Dieta 1200 kalorii

50 przepisów - 10 dni

Kanapki z pastą jajeczną

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

27

237 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
10 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

356 osób wydrukowało

Pobierz pdf

590 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

2 sztuki

0.5 sztuki

1 sztuka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Jajko ugotuj na twardo i ostudź; następnie pokrój w kostkę.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 1

Krok 2

Do jajek dodaj paprykę i ogórka pokrojone w drobną kostkę. Dodaj również posiekany szczypiorek.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 2

Krok 3

Chleb posmaruj margaryną Rama Classic.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 3

Krok 4

Jajka i warzywa dokładnie wymieszaj. Posmaruj kanapki tak przygotowaną pastą.

Kanapki z pastą jajeczną - Krok 4
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest źródłem: manganu, witaminy A, fosforu, potasu, żelaza, cynku, ryboflawiny, miedzi, witaminy E.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kanapki z pastą jajecznąKanapki z pastą jajeczną

Kanapki z pastą jajeczną z warzywami to pożywny zestaw śniadaniowy, który dostarczy Ci nie tylko niezbędnej na cały dzień energii, ale także białka i dobrego tłuszczu. O tym ostatnim składniku wiele osób zapomina, jednak tłuszcze, zarówno te z jajek, jak i roślinne, są ważnym składnikiem zdrowej diety. Ważne jest, aby w naszym menu przeważały te „dobre” nienasycone, których źródłem w tym przepisie jest wyprodukowana z najwyższej jakości oleju rzepakowego margaryna. Dlatego do kanapek użyj odpowiedniego produktu do smarowania pieczywa, który dodatkowo podkreśli smak całości. Pastę jajeczną przygotuj z ugotowanych na twardo jajek i drobno pokrojonej czerwonej papryki, ogórka oraz szczypiorku. Ta mieszanka jest pyszna i dobrze prezentuje się na talerzu. Możesz skomponować ją nawet poprzedniego dnia wieczorem albo przynajmniej ugotować wcześniej jajka i rano tylko pokroić wszystkie składniki, łącząc je ze sobą. Zdrowe i pożywne kanapki z pastą jajeczną podawaj na razowym chlebie żytnim, który jest pełen witamin oraz składników mineralnych. Skorzystaj z naszej śniadaniowej fit propozycji i podziel się swoją opinią w komentarzu!