Koktajl mango lassi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Koktajl mango lassi

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

3

heart
163 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

191 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.33 sztuki

2 szklanki

1.6 szklanki

4 łyżeczki

8 ziaren

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Mango umyj, obierz, usuń pestkę, pokrój na większe kawałki. Zmiksuj blenderem.

Koktajl mango lassi - Krok 1

Krok 2

Dodaj jogurt, wodę mineralną i miód, całość zmiksuj.

Koktajl mango lassi - Krok 2

Krok 3

Z nasion kardamonu usuń łuskę, zmiel w młynku do pieprzu, dodaj do koktajlu.

Koktajl mango lassi - Krok 3
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Koktajl mango lassi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej