
Składniki
140 gramów
200 mililitrów
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Składniki zmiksuj blenderem.


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Koktajl z mango
Pora na: Drugie śniadanie.
Egzotyczny smak i przyjemna słodycz cechują dojrzały owoc mango. W Polsce stosujemy go w kuchni coraz częściej, przede wszystkim do deserów i dań kuchni orientalnej. Jeśli szukacie urozmaicenia codziennej diety, przygotujcie na drugie śniadanie koktajl z mango, według naszego przepisu. Receptura jest bardzo prosta i szybka – wystarczy zmiksować mango, mleko i odrobinę kurkumy. To wszystko. Te cztery składniki stworzą wyjątkowy napój, który doskonale sprawdzi się w roli drugiego śniadania nie tylko w upalne dni. Jest także pysznym uzupełnieniem menu również w okresie jesienno – zimowym.
Dla kogo?
Koktajl z mango jest napojem, który pokocha każdy miłośnik nowoczesnej, lekkiej i szybkiej kuchni. Szczególnie przypadnie do gustu osobom stosującym wysokobiałkową dietę.
Wiesz, co jesz!
Koktajl z naszego przepisu to doskonałe uzupełnienie menu. Zawiera 196,6 kalorii, 2,4 g błonnika oraz 7,1 g białka.
Czy wiesz, że?
Mango jest narodowym owocem Indii, Pakistanu i Filipin. Występuje na stanowiskach dzikich, jednak z uwagi na swoje wyjątkowe walory smakowe, drzewo to uprawiane jest w całej strefie tropikalnej.