Krokodyl bakaliowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

13 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

25 dekagramów

12 dekagramów

12 dekagramów

3 dekagramy

1 łyżeczka

krem:

3 opakowania

5 sztuk

6 łyżek

1 opakowanie

2 opakowania

20 dekagramów

50 mililitrów

3 łyżki

1 opakowanie

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec 2 biszkopty.

Krok 2

Po wyjęciu z pieca ciasto zrolować, aby powstała rolada.

Krok 3

Posmarować kremem tak, aby trochę zostało do posmarowania wierzchniej części krokodyla.

Krok 4

Zostawić pół rolady do uformowania pyska i pazurów.

Krok 5

Z półtora rolady przełożonej kremem uformować krokodyla.

Krok 6

Z połówki rolady tak wyciąć pysk, aby w środek można było włożyć ściętą czerwoną galaretką jako język.

Krok 7

Z resztek rolady uformować pazury.

Krok 8

Na wierzch krokodyla posmarowanego kremem wyłożyć sparzone migdały jako łuski.

Krok 9

Oczy i nos zrobić z rodzynek w czekoladzie.

Krok 10

Zieloną galaretkę ściętą, pokroić w kostkę i posypać wokół krokodyla ułożonego na płaskim talerzu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krokodyl bakaliowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Delicje - mak - kokos
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej