Lambada

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

514

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

1 litr

2 opakowania

1 łyżka

7 łyżek

wierzch:

2 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

dekoracja:

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt wg swojego przepisu, przekroić na pół i nasączyć cytryną.

Krok 2

Masa: z podanych składników ugotować budyń i gorącym przełożyć placek.

Krok 3

Masa na wierzch: śnieżki ubić z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę pomarańczową (galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody).

Krok 4

Ubić galaretkę razem ze śnieżką i wyłożyć na wierzch placka.

Krok 5

Posypać utartą gorzką czekoladą, udekorować owocami, listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ananasowiec
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

trudne

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej