Lambada

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

30 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

75 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

masa:

1 litr

2 opakowania

1 łyżka

7 łyżek

wierzch:

2 opakowania

1 szklanka

1 opakowanie

1 opakowanie

dekoracja:

10 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Upiec biszkopt wg swojego przepisu, przekroić na pół i nasączyć cytryną.

Krok 2

Masa: z podanych składników ugotować budyń i gorącym przełożyć placek.

Krok 3

Masa na wierzch: śnieżki ubić z mlekiem, dodać tężejącą galaretkę pomarańczową (galaretkę rozpuścić w 1 szklance wody).

Krok 4

Ubić galaretkę razem ze śnieżką i wyłożyć na wierzch placka.

Krok 5

Posypać utartą gorzką czekoladą, udekorować owocami, listkami mięty.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lambada - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ciasto Smerfetka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej