Łasuch

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

3

18 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

95 osób wydrukowało

Pobierz pdf

110 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 litr

0.5 szklanki

1 szklanka

1.5 szklanki

3 łyżki

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Czekoladowy biszkopt przekroić na pół. Kremówkę ubić, dodając ewentualnie cukier puder. Dla pewności, że kremówka będzie miała idealną konsystencję, można dodać trochę żelatyny rozpuszczonej w gorącej wodzie.

Krok 2

Kasię, cukier i mleko zagotować. Ostudzić, dodać kakao i wymieszać.

Krok 3

Dodać drobno pokruszone wafle i ponownie dokładnie wymieszać masę.

Krok 4

Dodać mleko w proszku i dobrze utrzeć.

Krok 5

Masę czekoladową przelać na blachę wyłożoną pergaminem i odstawić do całkowitego zastygnięcia.

Krok 6

Na spód biszkoptowy wyłożyć połowę bitej śmietany, na to położyć wkładkę czekoladową, przykryć pozostałym biszkoptem i wierzch posmarować pozostałą bitą śmietaną.

Krok 7

Do ozdobienia można użyć kakao lub rozpuszczoną czekoladę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Łasuch - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej