Leon

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

21 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

30 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

3 sztuki

9 dekagramów

9 dekagramów

1 łyżeczka

placki miodowe:

30 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

2 łyżki

10 dekagramów

1 sztuka

krem:

0.5 litra

1 opakowanie

masa jabłkowa:

1 kilogram

0.5 szklanki

1 opakowanie

3 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.

Krok 2

Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać.

Krok 3

Wylać na formę i piec około 20-25 minut w temperaturze 170 st.

Krok 4

Placki miodowe: Wszystkie składniki placka miodowego wymieszać i zarobić ciasto.

Krok 5

Podzielić na 2 części i upiec w temperaturze 170 st. przez około 20 minut.

Krok 6

Jabłka: Obrane jabłka starkować i ugotować do miękkości.

Krok 7

Dodać cukier, galaretkę i żelatynę namoczoną wcześniej w 1/3 szklanki wody.

Krok 8

Dobrze wymieszać i odstawić do wystygnięcia, a nawet lekkiego stężenia w lodowce.

Krok 9

W tym czasie ubić kremówkę i dodać śmietan-fix.

Krok 10

Na pierwszy placek miodowy rozsmarować połowę masy jabłkowej i na to połowę kremu.

Krok 11

Przykryć biszkoptem i na to znowu wyłożyć resztę masy jabłkowej i krem.

Krok 12

Przykry drugim plackiem miodowym i polać polewą czekoladową. Ciasto najlepiej smakuje po 24 godzinach.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Leon - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Milky Way
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej