Letnie orzeźwienie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

197

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij
Letnie orzeźwienie

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

krem:

1 litr

6 łyżek

1 opakowanie

6 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników pieczemy biszkopt, po ostudzeniu nasączamy go wodą z dodatkiem cukru i ewentualnie soku z cytryny.

Krok 2

Masa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody.

Krok 3

Brzoskwinie wraz z sokiem miksujemy, dodajemy połowę rozpuszczonej żelatyny i masę wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki.

Krok 4

Jogurt łączymy z cukrem i pozostałą żelatyną i wylewamy na poprzednią warstwę.

Krok 5

Możemy poczekać, aż warstwa owocowa dobrze stężeje.

Krok 6

Na masę jogurtową wylewamy tężejącą galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej