Letnie orzeźwienie

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij
Letnie orzeźwienie

Składniki

ciasto:

6 sztuk

1 szklanka

1 szklanka

1 łyżeczka

krem:

1 litr

6 łyżek

1 opakowanie

6 dekagramów

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Z podanych składników pieczemy biszkopt, po ostudzeniu nasączamy go wodą z dodatkiem cukru i ewentualnie soku z cytryny.

Krok 2

Masa: Żelatynę rozpuścić w niewielkiej ilości przegotowanej wody.

Krok 3

Brzoskwinie wraz z sokiem miksujemy, dodajemy połowę rozpuszczonej żelatyny i masę wylewamy na biszkopt. Wstawiamy do lodówki.

Krok 4

Jogurt łączymy z cukrem i pozostałą żelatyną i wylewamy na poprzednią warstwę.

Krok 5

Możemy poczekać, aż warstwa owocowa dobrze stężeje.

Krok 6

Na masę jogurtową wylewamy tężejącą galaretkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Letnie orzeźwienie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Smerfetka
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej