Lodowiec z brzoskwiniami

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 opakowania

1 puszka

4 sztuki

1 opakowanie

1.5 szklanki

1 opakowanie

0.75 szklanki

1 opakowanie

nasączenie:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Utrzeć żółtka z cukrem i wlać do tego budyń rozpuszczony w połowie szklanki mleka.

Krok 2

Zagotować szklankę mleka i do gotującego się mleka wlać całą zawartość, energicznie mieszając.

Krok 3

Masę odłożyć do całkowitego wystygnięcia.

Krok 4

Do tego dodać kostkę Kasi i zmiksować z tą masą.

Krok 5

Ułożyć w tortownicy jedną warstwę biszkoptów nasyconych spirytusem.

Krok 6

Rozłożyć na to zmiksowaną masę i na to następną warstwę biszkoptów nasyconych spirytusem i rozłożyć pokrojone brzoskwinie.

Krok 7

Polać galaretką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Lodowiec z brzoskwiniami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej