Makaron soba w sosie winnym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Makaron soba w sosie winnym

Autor: setie setie

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 mililitrów

100 mililitrów

4 łyżki

1 łyżeczka

1 sztuka

50 gramów

1 opakowanie

20 mililitrów

1 szklanka

100 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na patelnię wlej wino i ocet balsamiczny. Gotując zredukuj do połowy objętości.

Krok 2

W wodzie rozpuść bulion cielęcy i razem z migdałami dodaj go do wina. Ponownie zredukuj sos do połowy.

Krok 3

Makaron soba wrzuć do wrącej wody i gotuj jeszcze przez 5 minut, po czym odcedź.

Krok 4

Sos zdejmij z gazu, dodaj do niego śmietankę, masło i miód, po czym zmiksuj. Gotowy sos wlej do makaronu i delikatnie wymieszaj. Nałóż na talerze i podawaj posypany parmezanem. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Makaron soba w sosie winnym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej