
Składniki
100 mililitrów
100 mililitrów
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
20 mililitrów
1 szklanka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej wino i ocet balsamiczny. Gotując zredukuj do połowy objętości.
Krok 2
W wodzie rozpuść bulion cielęcy i razem z migdałami dodaj go do wina. Ponownie zredukuj sos do połowy.
Krok 3
Makaron soba wrzuć do wrącej wody i gotuj jeszcze przez 5 minut, po czym odcedź.
Krok 4
Sos zdejmij z gazu, dodaj do niego śmietankę, masło i miód, po czym zmiksuj. Gotowy sos wlej do makaronu i delikatnie wymieszaj. Nałóż na talerze i podawaj posypany parmezanem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej