
Składniki
100 mililitrów
100 mililitrów
4 łyżki
1 łyżeczka
1 sztuka
50 gramów
1 opakowanie
20 mililitrów
1 szklanka
100 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na patelnię wlej wino i ocet balsamiczny. Gotując zredukuj do połowy objętości.
Krok 2
W wodzie rozpuść bulion cielęcy i razem z migdałami dodaj go do wina. Ponownie zredukuj sos do połowy.
Krok 3
Makaron soba wrzuć do wrącej wody i gotuj jeszcze przez 5 minut, po czym odcedź.
Krok 4
Sos zdejmij z gazu, dodaj do niego śmietankę, masło i miód, po czym zmiksuj. Gotowy sos wlej do makaronu i delikatnie wymieszaj. Nałóż na talerze i podawaj posypany parmezanem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej