Milky Way

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.75 szklanki

6 sztuk

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżeczka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

krem:

5 łyżek

2 opakowania

2 szklanki

polewa:

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przepis na ciasto biszkoptowe: Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę pszenną, proszek do pieczenia, łyżkę octu, szczyptę soli oraz kakao i skrobię ziemniaczaną przesypane przez sitko. Delikatnie wymieszać.

Krok 2

Ciasto wlać do wysmarowanej Kasią prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni C.

Krok 3

Ostudzić i podzielić na 2 części.

Krok 4

Przepis na masę mleczną: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić.

Krok 5

Miękką Kasię i Kasię Extra Maślany Smak utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrem i mleko w proszku.

Krok 6

Przełożyć biszkopt kremem.

Krok 7

Przepis na polewę: Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej