Muffinki jajeczne z warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa

70 przepisów - 14 dni

Muffinki jajeczne z warzywami

Autor: Mgr dietetyk Diana Foks

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

45 gramów

30 gramów

20 gramów

1 szczypta

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Paprykę pokrój w drobną kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Muffinki jajeczne z warzywami - Krok 1

Krok 2

Jajka wbij do miseczki, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem.

Muffinki jajeczne z warzywami - Krok 2

Krok 3

Do foremek na muffinki włóż warzywa i zalej masą jajeczną.

Muffinki jajeczne z warzywami - Krok 3

Krok 4

Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 st. i pieczemy ok. 20 minut

Muffinki jajeczne z warzywami - Krok 4
Mgr dietetyk Diana Foks

Dobra rada:

Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Muffinki jajeczne z warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Muffinki jajeczne z warzywamiMuffinki jajeczne z warzywami

Pora na: Drugie śniadanie.

Najczęściej na drugie śniadanie przygotowujemy kanapkę lub sałatkę. Warto jednak urozmaicić menu o potrawy na gorąco. Doskonałym pomysłem na pyszne danie w oryginalnym stylu są muffinki jajeczne z warzywami. Papryka czerwona, czarne oliwki oraz kiełki to baza aromatycznego nadzienia, które wystarczy połączyć z jajkiem i przyprawami, a następnie upiec. Muffinki możecie wykorzystać również jako oryginalną przystawkę imprezową, która posmakuje każdemu miłośnikowi warzywnych dań.

Dla kogo?

Przepis wykorzystają osoby aktywne fizycznie, które bilansują swoje posiłki, stosując wysokobiałkową dietę 1500 kalorii.

Wiesz, co jesz!

Muffinki jajeczne z warzywami dostarczą wam 157,2 kcal energii, niezbędnej do codziennej aktywności. Zawierają także 2,2 g błonnika oraz 9,8 g białka.

Czy wiesz, że?

Tradycyjne muffinki znane są w wersji słodkiej. Są niezwykle popularne przede wszystkim w USA, Kanadzie, Irlandii i Wielkiej Brytanii. W kuchniach z różnych zakątków świata spotkacie je również jako dania wytrawne, oparte o składniki mięsne i roślinne.