Dieta 1500 kalorii wysokobiałkowa
70 przepisów - 14 dni

Składniki
1 sztuka
45 gramów
30 gramów
20 gramów
1 szczypta
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Paprykę pokrój w drobną kostkę. Oliwki przekrój na pół.

Krok 2
Jajka wbij do miseczki, dodaj przyprawy i roztrzep widelcem.

Krok 3
Do foremek na muffinki włóż warzywa i zalej masą jajeczną.

Krok 4
Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 190 st. i pieczemy ok. 20 minut


Dobra rada:
Dieta białkowa nie jest przeznaczona dla każdego, przed jej zastosowaniem skonsultuj się z lekarzem rodzinnym lub dietetykiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Mieszanka ziół i przypraw Zioła prowansalskie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej
Muffinki jajeczne z warzywami
Pora na: Drugie śniadanie.
Najczęściej na drugie śniadanie przygotowujemy kanapkę lub sałatkę. Warto jednak urozmaicić menu o potrawy na gorąco. Doskonałym pomysłem na pyszne danie w oryginalnym stylu są muffinki jajeczne z warzywami. Papryka czerwona, czarne oliwki oraz kiełki to baza aromatycznego nadzienia, które wystarczy połączyć z jajkiem i przyprawami, a następnie upiec. Muffinki możecie wykorzystać również jako oryginalną przystawkę imprezową, która posmakuje każdemu miłośnikowi warzywnych dań.
Dla kogo?
Przepis wykorzystają osoby aktywne fizycznie, które bilansują swoje posiłki, stosując wysokobiałkową dietę 1500 kalorii.
Wiesz, co jesz!
Muffinki jajeczne z warzywami dostarczą wam 157,2 kcal energii, niezbędnej do codziennej aktywności. Zawierają także 2,2 g błonnika oraz 9,8 g białka.
Czy wiesz, że?
Tradycyjne muffinki znane są w wersji słodkiej. Są niezwykle popularne przede wszystkim w USA, Kanadzie, Irlandii i Wielkiej Brytanii. W kuchniach z różnych zakątków świata spotkacie je również jako dania wytrawne, oparte o składniki mięsne i roślinne.