Ośmiorniczki z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Ośmiorniczki z kurczaka

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pierś z kurczaka pokrój w długie kawałki.

Krok 2

Jajko rozbełtaj z mlekiem i bułką tartą.

Krok 3

Maczaj w tym kawałki kurczaka i smaż na gorącym oleju.

Krok 4

Układaj na talerzu na kształt ośmiorniczki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Ośmiorniczki z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej