Owocowe ciasto z anielskim kremem

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

165

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

1 łyżka

4 łyżki

0.5 szklanki

10 dekagramów

3 łyżki

krem:

1 opakowanie

1 opakowanie

1 szklanka

wierzch:

1 opakowanie

1 opakowanie

2 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotowanie biszkoptu: Ubić na sztywno (mikserem) białko z cukrem pudrem.

Krok 2

Dodać do ubitych białek żółtka jajek - dalej miksować, a na koniec dodać kakao.

Krok 3

Następnie dodać do powstałej masy wymieszane wcześniej sypkie składniki, tj. mąkę tortową, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia i kakao. Przelać masę do wysmarowanej Kasią formy (mała blacha) i upiec ok. 20 minut w temp. 180 stopni. Ostudzić.

Krok 4

Biszkopt przekroić na 2 placki, które będziemy przekładać kremem.

Krok 5

Wykonanie kremu: Rozpuścić cytrynową galaretkę z 1 szklanką wrzątku i pozostawić rozpuszczoną galaretkę do stężenia.

Krok 6

Połowę zawartości puszki mleka niesłodzonego (ok. 1 szklanki ubić mikserem na ścisłą pianę i dodać do tej piany stężałą galaretkę ananasową ). UWAGA! Połowę powstałej piany ananasowej "wylać" na ostudzony biszkopt.

Krok 7

Następnie kładziemy drugą warstwę biszkoptu i przykrywamy pozostałym kremem.

Krok 8

Udekorować na wierzchu kawałkami ananasa i na koniec całość zalać galaretką ananasową przygotowaną wg przepisu na opakowaniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Owocowe ciasto z anielskim kremem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej