owocowe prince polo wiśniowe

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

47 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

31 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

0.75 szklanki

3 sztuki

1 łyżka

1 łyżeczka

0.75 szklanki

krem:

2 łyżki

600 mililitrów

1

3 opakowania

2 sztuki

wierzch:

2 opakowania

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Ubić białka jaj z cukrem, dodać żółtka i utrzeć na puszek.

Krok 2

Oba rodzaje mąki oraz proszek do pieczenia zmieszać i przesiać przez sitko.

Krok 3

Dodawać do ciasta małymi porcjami, mieszając całość delikatnie łyżką drewnianą lub z tworzywa po obrzeżach miski.

Krok 4

Wlać do blachy (standardowej), wysmarowanej Kasią i wyścielonej papierem do pieczenia.

Krok 5

Piec około 35 minut w 180 stopniach.

Krok 6

Po ostudzeniu nasączyć sokiem z owoców lub wodą z cukrem.

Krok 7

Na biszkopt wyłożyć owoce pokrojone w małe cząstki.

Krok 8

Masa: Ubić kremówkę z cukrem pudrem i śmietan fix.

Krok 9

Dodać pokrojone w kostkę wafelki i wymieszać ręcznie.

Krok 10

Masę nałożyć na biszkopt wyłożony owocami.

Krok 11

Wierzch: Zalać galaretką (można z owocami lub bez). Można również zamiast galaretki zatrzeć czekoladę na masę. Pyszne!

0

Opinie o przepisie

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej