Paola

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

211

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij
Paola

Składniki

ciasto:

8 sztuk

2 szklanki

1 szklanka

1 łyżeczka

krem:

2 opakowania

1 opakowanie

1 puszka

1

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ciasto: Białka ubić na sztywno, dodać cukier, a następnie żółtka. Ubijać, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia.

Krok 2

Wyłożyć do formy wyłożonej pergaminem i posmarowanej Kasią.

Krok 3

Po wystygnięciu przekroić ciasto wzdłuż na dwie części.

Krok 4

Masa: Galaretki rozpuścić w 1/2 litrze wody i pozostawić do ostygnięcia, ''Śnieżkę'' przygotować według przepisu na opakowaniu, dodać do niej tężejącą galaretkę, dokładnie ubijając, wymieszać, następnie dodać wiśnie.

Krok 5

Masą przełożyć biszkopt, wierzch posypać cukrem pudrem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paola - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej