Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal
105 przepisów - 21 dni
Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym
łatwe
154 osoby zapisały

Składniki
6 plastrów
6 plastrów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
0.25 sztuki
2 łyżki
0.5 sztuki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Wartości odżywcze
Krok 1
Cukinię umyj, pokrój w plastry. Pomidora oparz i obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki, mozzarellę pokrój w cienkie plasterki.

Krok 2
W naczyniu żaroodpornym połóż plastry cukinii, posyp je ziołami włoskimi. Na każdy plaster cukinii połóż plasterek pomidora, następnie plasterek mozzarelli. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180◦C przez ok 20 minut.

Krok 3
Jogurt wymieszaj z ziołami prowansalskimi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.


Dobra rada:
Posiłek jest dobrym źródłem folianów.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej