Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

11

heart
70 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
20 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

154 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

6 plastrów

6 plastrów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

0.25 sztuki

2 łyżki

0.5 sztuki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Cukinię umyj, pokrój w plastry. Pomidora oparz i obierz ze skórki, pokrój w cienkie plasterki, mozzarellę pokrój w cienkie plasterki.

Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 1

Krok 2

W naczyniu żaroodpornym połóż plastry cukinii, posyp je ziołami włoskimi. Na każdy plaster cukinii połóż plasterek pomidora, następnie plasterek mozzarelli. Zapiekaj w piekarniku rozgrzanym do 180◦C przez ok 20 minut.

Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 2

Krok 3

Jogurt wymieszaj z ziołami prowansalskimi i czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - Krok 3
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem folianów.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczone talarki z cukinii z sosem jogurtowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej