
Składniki
1 opakowanie
500 gramów
1 opakowanie
100 mililitrów
1 opakowanie
1 szklanka
1 sztuka
100 gramów
200 gramów
1 szczypta
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do mąki dodaj drożdże, sól, wodę i olej. Wszystko ugnieć do momentu, gdy masa uzyska jednolitą, delikatną konsystencję. Wyrobione ciasto przykryj ściereczką i zostaw w ciepłym miejscu do momentu, aż objętość masy podwoi się.

Krok 2
Fix Spaghetti Bolonese wymieszaj z 200 ml zimnej wody, zagotuj i gotuj jeszcze ok. 10 minut na małym ogniu aż uzyska konsystencję sosu. Ostudź.

Krok 3
Ciasto podziel na dwie części, chwilę ponownie ugniataj, a następnie rozwałkuj każdy kawałek i umieść je w okrągłej, metalowej tortownicy lub na blasze do pizzy.

Krok 4
Na gotowym cieście rozsmaruj sos, posyp startym serem a następnie całość udekoruj przekrojonymi na pół pomidorami, cienkimi plastrami cebuli oraz kawałkami wędzonki. Na koniec dodaj oliwki.

Krok 5
Pizzę włóż do piekarnika rozgrzanego do temperatury 225 stopni i piecz około 15 minut.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pizza americana
Mimo że pizza wywodzi się z Włoch, jej amerykańska wersja też ma duże grono wielbicieli. Co odróżnia ją od europejskiego pierwowzoru? Pizza americana cechuje się grubszym, bardziej puszystym ciastem. Podczas jej przygotowania nie zaleca się oszczędności w posypywaniu placka dodatkami. Wśród składników pizzy amerykańskiej, według naszego przepisu, znajdziesz boczek, czarne oliwki, cebulę, pomidory koktajlowe i obowiązkowo sporą porcję sera. Lepiej od razu rozgrzej piekarnik – po zapoznaniu się z recepturą będziesz myśleć już wyłącznie o degustacji pizzy americana.
Dla kogo?
Pizza americana pozwoli uwierzyć w swoje kulinarne możliwości nawet początkującym osobom. Jej przyrządzenie nie jest trudne – zresztą każdy krok opisaliśmy dokładnie, więc nie sposób się pomylić. Zapisz przepis na pizzę amerykańską, by móc do niego wrócić w dowolnym momencie.
Na jaką okazję?
Zawsze jest dobra pora na skosztowanie domowej pizzy americana. To doskonała alternatywa dla typowych dań obiadowych. Planujesz wieczorne spotkanie ze znajomymi? Prawdopodobnie nie ma lepszego pomysłu na smaczny poczęstunek na ciepło!
Czy wiesz, że?
Pizza americana i składniki do niej dają dużą swobodę w kuchni. Zamiast boczku możesz użyć plastrów szynki lub kiełbasy, które czekają w lodówce na swoją kolej, ale nie za bardzo masz pomysł, jak je spożytkować. Zrobienie pizzy americana to doskonały sposób na wykorzystanie resztek.
Dla urozmaicenia:
Baw się przepisem! Zamiast jednej dużej pizzy americana możesz przygotować mniejsze pizzerinki. W mniejszej formie można zabrać je ze sobą na lunch do szkoły lub pracy. Dobrze smakują również na zimno.