
Składniki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
3 sztuki
30 dekagramów
2 łyżki
1 pęczek
25 dekagramów
null
10 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekaj z masłem i solą. Dodaj 4 łyżki zimnej wody, zagnieć ciasto. Zawiń je w folię i wstaw na 10 minut do lodówki.
Krok 2
Cebulę posiekaj i zeszklij na maśle. Szczypiorek posiekaj.
Krok 3
Jajka ubij ze śmietaną, dodaj ser, posiekany szczypiorek, przypraw gałką muszkatołową, solą i pieprzem.
Krok 4
Ciasto rozwałkuj, włóż do formy, nałóż farsz. Na wierzchu ułóż plasterki boczku. Piecz przez około 45 minut w temperaturze 180 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej