Placek z dżemem owocowym

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 opakowanie

3 sztuki

0.6 szklanki

2 łyżki

2 szklanki

2 opakowania

1.5 łyżeczki

4 łyżki

0.6 szklanki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Oddziel żółtka od białek. Białka ubij z cukrem. Połącz z 4 łyżkami wody, obiema mąkami i proszkiem do pieczenia. Ciasto rozsmaruj na spodzie blachy wyłożonej z pergaminem. Piecz 15-20 minut w temperaturze 185 stopni.

Krok 2

Proszek na krem wymieszaj z 1 szklanką mleka. Drugą szklankę mleka zagotuj, wlej rozrobiony proszek. Gotuj, aż masa zgęstnieje. Wystudź.

Krok 3

Zimny biszkopt rozetnij na dwa placki. Przełóż je dżemem. Wierzch posmaruj kremem. Ciasto możesz udekorować owocami i czekoladą .

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej