Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Dieta obniżająca cholesterol 1500 kcal

105 przepisów - 21 dni

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami

Autor: mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
85 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
5 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

3 łyżki

2 sztuki

3 sztuki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Wartości odżywcze

Krok 1

Płatki owsiane zalej niewielką ilością gorącej wody i poczekaj, aby napęczniały.

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - Krok 1

Krok 2

Do jogurtu naturalnego dodaj płatki owsiane, czekoladę gorzką drobno posiekaną lub startą na tarce oraz drobno pokrojone daktyle. Całość dokładnie wymieszaj i podawaj z listkiem melisy.

Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - Krok 2
mgr inż. Sylwia Gugała-Mirosz

Dobra rada:

Posiłek jest dobrym źródłem: potasu, fosforu, wapnia, miedzi, manganu, witaminy B2, witaminy B12.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Płatki owsiane z jogurtem straciatella i daktylami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej