PRZEPISY.PL

Pomidorowa z papryką

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
8
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • porcja rosołowa1 kg
  • Bulion cielęcy Knorr
    1 szt
  • duża marchewka1 szt
  • duża pietruszka1 szt
  • pomidory z puszki1 szt
  • zielona papryka1 szt
  • żółta papryka1 szt
  • cebula1 szt
  • główka czosnku1 szt
  • liść laurowy2 szt
  • ziarna białego pieprzu
  • śmietana 22%4 łyżki
  • Krok 1

    Zalej porcję rosołową, warzywa oraz przyprawy jednym litrem wody, po czym ugotuj bardzo intensywny w smaku rosół.
  • Krok 2

    Następnie przecedź go, dodaj pomidory z puszki i wszystko razem zmiksuj na jednolitą masę.
  • Krok 3

    Dodaj kostkę Bulionu cielęcego Knorr i wymieszaj do jej rozpuszczenia.
  • Krok 4

    Włóż obie papryki, cebulę oraz czosnek do piekarnika. Piecz do momentu, gdy będą zupełnie miękkie. Następnie ostudź je, a czosnek wyciśnij i dodaj do zupy.
  • Krok 5

    Zdejmij skórę z papryki i, razem z cebulą, pokrój w drobną kostkę, a następnie dodaj do całości. Gotową zupę podawaj z łyżką gęstej śmietany.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion cielęcy KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

58
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
26
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Średnie
489
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
34
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe