Przekładaniec biszkoptowy z kremówką

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

1

503 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

2 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

krem:

1.5 litra

0.5 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: 6 jajek ubić na sztywno, dodając cukier i proszek do pieczenia, następnie dodać mąkę i kakao, wymiksować.

Krok 2

Większą blaszkę posmarować Kasią, wylać masę na biszkopt i wstawić do rozgrzanego wcześniej pieca do ok. 190 stopni. Piec 35 min.

Krok 3

Upiec i pozostawić do ostygnięcia.

Krok 4

Masa: Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i miksować, następnie dodać wcześniej przygotowaną rozpuszczoną żelatynę, wymiksować na małych obrotach, powoli sypiąc wiórki kokosowe, wymieszać.

Krok 5

Biszkopt przekroić na pół i połówki przekroić wzdłuż tak, że wyjdą 4 części.

Krok 6

Pierwszą część położyć, wyłożyć masą kremową, przykryć drugą częścią biszkopta i postępować jak w pierwszym.

Krok 7

Potem trzecia i czwarta część, na koniec posypać potartą czekoladą.

Krok 8

Wstawić do lodówki na 2 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej