Przekładaniec biszkoptowy z kremówką

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

1

503 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

6 sztuk

2 szklanki

1.5 szklanki

1 łyżka

1 łyżka

3 łyżki

krem:

1.5 litra

0.5 szklanki

4 łyżki

1 opakowanie

wierzch:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: 6 jajek ubić na sztywno, dodając cukier i proszek do pieczenia, następnie dodać mąkę i kakao, wymiksować.

Krok 2

Większą blaszkę posmarować Kasią, wylać masę na biszkopt i wstawić do rozgrzanego wcześniej pieca do ok. 190 stopni. Piec 35 min.

Krok 3

Upiec i pozostawić do ostygnięcia.

Krok 4

Masa: Kremówkę ubić na sztywno, dodać cukier i miksować, następnie dodać wcześniej przygotowaną rozpuszczoną żelatynę, wymiksować na małych obrotach, powoli sypiąc wiórki kokosowe, wymieszać.

Krok 5

Biszkopt przekroić na pół i połówki przekroić wzdłuż tak, że wyjdą 4 części.

Krok 6

Pierwszą część położyć, wyłożyć masą kremową, przykryć drugą częścią biszkopta i postępować jak w pierwszym.

Krok 7

Potem trzecia i czwarta część, na koniec posypać potartą czekoladą.

Krok 8

Wstawić do lodówki na 2 godz.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec biszkoptowy z kremówką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Polska krasulka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej