Przekładaniec budyniowy

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

2

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

32 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

64 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

biszkopt:

4 sztuki

4 łyżki

4 łyżki

1 łyżeczka

krem budyniowy:

1 opakowanie

3 łyżki

0.5 sztuki

0.5 litra

dodatkowo:

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli, dodać żółtka i dalej ubijać. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i lekko wymieszać. Ciasto wylać na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wysmarowaną olejem. Piec do jasno złotego koloru.

Krok 2

Krem budyniowy: budyń ugotować według przepisu na opakowaniu. Kasię utrzeć na puch, dodając stopniowo przestudzony budyń, ucierać.

Krok 3

Biszkopt pokroić na 4 paski, krem podzielić na 4 części. Blaty przekładać kremem. Wierzch posypać kakao. Smacznego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przekładaniec budyniowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej