Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem

Autor: Monika Sergot

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, obierz i pokrój na plasterki. Ser utrzyj. Pokrój cebulę, boczek, kiełbasę i podsmaż wszystko na oleju.

Krok 2

Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Ułóż warstwę ziemniaków, cebulę z boczkiem i kiełbasą, posyp przyprawami, pokrojonym czosnkiem i solą. Ułóż kolejne warstwy. Wierzch posyp serem.

Krok 3

Piecz 40 minut w temp. 180 st. C (termoobieg), przykryj folią aluminiową (uwaga, żeby ser się nie przykleił).

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ziemniakami i boczkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej