
Składniki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, obierz i pokrój na plasterki. Ser utrzyj. Pokrój cebulę, boczek, kiełbasę i podsmaż wszystko na oleju.
Krok 2
Naczynie żaroodporne natłuść masłem. Ułóż warstwę ziemniaków, cebulę z boczkiem i kiełbasą, posyp przyprawami, pokrojonym czosnkiem i solą. Ułóż kolejne warstwy. Wierzch posyp serem.
Krok 3
Piecz 40 minut w temp. 180 st. C (termoobieg), przykryj folią aluminiową (uwaga, żeby ser się nie przykleił).
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej