
Składniki
400 gramów
2 łyżki
1 sztuka
2 łyżki
1 łyżka
1 łyżka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i osusz rybę. Oprósz przyprawą Knorr, ziołami prowansalskimi i papryką.
Krok 2
Skrop rybę sokiem z cytryny i wstaw na 10 minut do lodówki.
Krok 3
Formę wysmaruj masłem i połóż rybę.
Krok 4
Por pokrój w cienkie plastry o obłóż nimi rybę.
Krok 5
Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej