Sola z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę. Oprósz przyprawą Knorr, ziołami prowansalskimi i papryką.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny i wstaw na 10 minut do lodówki.

Krok 3

Formę wysmaruj masłem i połóż rybę.

Krok 4

Por pokrój w cienkie plastry o obłóż nimi rybę.

Krok 5

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej