Sola z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę. Oprósz przyprawą Knorr, ziołami prowansalskimi i papryką.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny i wstaw na 10 minut do lodówki.

Krok 3

Formę wysmaruj masłem i połóż rybę.

Krok 4

Por pokrój w cienkie plastry o obłóż nimi rybę.

Krok 5

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
21 osób ogląda przepis:
Szarlotka z kokosem
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej