Sola z porami

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

400 gramów

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 łyżki

1 łyżka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę. Oprósz przyprawą Knorr, ziołami prowansalskimi i papryką.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny i wstaw na 10 minut do lodówki.

Krok 3

Formę wysmaruj masłem i połóż rybę.

Krok 4

Por pokrój w cienkie plastry o obłóż nimi rybę.

Krok 5

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej