Sola z porami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sola z porami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

2 łyżki

1 łyżka

1 łyżka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i osusz rybę. Oprósz przyprawą Knorr, ziołami prowansalskimi i papryką.

Krok 2

Skrop rybę sokiem z cytryny i wstaw na 10 minut do lodówki.

Krok 3

Formę wysmaruj masłem i połóż rybę.

Krok 4

Por pokrój w cienkie plastry o obłóż nimi rybę.

Krok 5

Piecz 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 200 stopni.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sola z porami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej