
Składniki
2 sztuki
null
null
null
4 sztuki
2 sztuki
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka roztrzep w misce.
Krok 2
Cebulę posiekaj, chilli pokrój w paski, kolendrę posiekaj i dodaj do jajek. Dopraw i wymieszaj.
Krok 3
Rozgrzej na dużej patelni olej, na który wlej rozbite jajka tak, aby powstały dwa cieniutkie omlety i smaż na złoty kolor. Gotowy omlet złóż na pół, a do dekoracji użyj listki kolendry.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej