Egzotyczny omlet z cebulką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Egzotyczny omlet z cebulką

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

null

null

null

4 sztuki

2 sztuki

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka roztrzep w misce.

Krok 2

Cebulę posiekaj, chilli pokrój w paski, kolendrę posiekaj i dodaj do jajek. Dopraw i wymieszaj.

Krok 3

Rozgrzej na dużej patelni olej, na który wlej rozbite jajka tak, aby powstały dwa cieniutkie omlety i smaż na złoty kolor. Gotowy omlet złóż na pół, a do dekoracji użyj listki kolendry.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Egzotyczny omlet z cebulką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej