Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

1 opakowanie

20 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.

Krok 2

Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.

Krok 3

Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.

Krok 4

Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.

Krok 5

Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej