Składniki
20 sztuk
20 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.
Krok 2
Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.
Krok 3
Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.
Krok 4
Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.
Krok 5
Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej