Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

20 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.

Krok 2

Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.

Krok 3

Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.

Krok 4

Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.

Krok 5

Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej