Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

20 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.

Krok 2

Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.

Krok 3

Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.

Krok 4

Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.

Krok 5

Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej