Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem

Autor: 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3 090a8a294e7f280f6c434085d59ec3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

20 sztuk

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.

Krok 2

Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.

Krok 3

Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.

Krok 4

Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.

Krok 5

Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pomidorki koktajlowe z kozim serkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej