
Składniki
20 sztuk
20 sztuk
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidorki myjemy, za pomocą noża odcinamy jedną z końcówek, a następnie wydrążamy, łyżeczką lub nożem pozbywając się miąższu.
Krok 2
Serek kozi w miseczce delikatnie mieszamy, nadając mu swobodną konsystencję, w razie potrzeby zaś solimy lub pieprzymy.
Krok 3
Miłośnicy ostrych smaków mogą dodać do serka fileciki anchois.
Krok 4
Masę serową umieszczamy w szprycy lub zwykłym foliowym woreczku z odciętym rogiem. Napełniamy pomidorki serkiem, po czym dekorujemy je połówką pistacji.
Krok 5
Podajemy po kilku minutach pobytu dania w lodówce, gdy smaki się przegryzą.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej