Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydze odsącz. Masło stop.

Krok 2

Do jajek dodaj cukier, sól i pieprz i dodaj rozpuszczone masło.

Krok 3

Całość dokładnie utrzyj i dodaj mleko oraz kukurydzę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Bogracz tradycyjny
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej