Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 szklanki

0.5 łyżeczki

1 łyżeczka

1 łyżka

2 szklanki

3 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kukurydze odsącz. Masło stop.

Krok 2

Do jajek dodaj cukier, sól i pieprz i dodaj rozpuszczone masło.

Krok 3

Całość dokładnie utrzyj i dodaj mleko oraz kukurydzę.

Krok 4

Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.

Krok 5

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z kukurydzy z masą jajeczną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej