
Składniki
2 szklanki
0.5 łyżeczki
1 łyżeczka
1 łyżka
2 szklanki
3 sztuki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kukurydze odsącz. Masło stop.
Krok 2
Do jajek dodaj cukier, sól i pieprz i dodaj rozpuszczone masło.
Krok 3
Całość dokładnie utrzyj i dodaj mleko oraz kukurydzę.
Krok 4
Dokładnie wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego.
Krok 5
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni i piecz przez 45 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej





























