Puszek

Autor: Użytkownik Moje Ciasto

ratingratingratingratingrating

99

8 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

ciasto:

4 sztuki

0.25 szklanki

0.75 szklanki

0.5 szklanki

1 łyżeczka

2 łyżki

1 opakowanie

2 opakowania

1 opakowanie

20 dekagramów

1 opakowanie

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Białka ubić na sztywno, dodać cukier, potem po jednym żółtku.

Krok 2

Wymieszać mąki i proszek - dodać do masy, a na końcu wymieszać z olejem.

Krok 3

Upiec biszkopt.

Krok 4

Po wystudzeniu nasączyć go i posmarować warstwą dżemu.

Krok 5

Ubić mleko skondensowane, dodać serek i tężejące galaretki (rozpuszczone w 1,5 szkl wody), wylać masę na dżem.

Krok 6

Ubić bitą śmietanę w 3/4 szklanki mleka, dodać tężejącą galaretkę rozpuszczoną w 1 szklance wody, wylać na masę .

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Puszek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ikar
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej