Rzeszowiak

Autor: mojeciasto_users mojeciasto_users

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

5 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

ciasto:

7 sztuk

20 dekagramów

10 dekagramów

5 dekagramów

1 łyżka

1 łyżeczka

krem:

7 sztuk

6 łyżek

1 szklanka

2 łyżki

wierzch:

null gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biszkopt: Z białek i cukru ubić sztywną pianę.

Krok 2

Dodać resztę składników.

Krok 3

Wymieszać i układać na blachę kupkami.

Krok 4

Posypać kawą.

Krok 5

Ubić biszkopt z 4 jajek i puste miejsca wypełnić biszkoptem.

Krok 6

Piec około 30 minut.

Krok 7

Po upieczeniu przekroić i przełożyć masą, polać polewą.

Krok 8

Wszystkie składniki masy razem połączyć i gotować na małym ogniu.

Krok 9

Wszystko bardzo dokładnie mieszać.

Krok 10

Gdy ostygnie, połączyć z Kasią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rzeszowiak - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej