
Składniki
1 szklanka
2 sztuki
1.5 szklanki
0.2 szklanki
30 mililitrów
1 szczypta
2 łyżeczki
1 sztuka
nadzienie:
4 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
100 gramów
0.5 łyżki
1 pęczek
0.5 pęczka
1 szczypta
1 szczypta
20 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki ugotuj w mundurkach, wystudź, obierz, a następnie pokrój w kostkę 0,5x0,5 centymetra.

Krok 2
Przygotuj ciasto na naleśniki: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej oraz curry połącz razem i mieszaj do momentu powstania jednolitego, gładkiego ciasta. Następnie smaż naleśniki.

Krok 3
Cebulę pokrój w kostkę, pieczarki w ósemki. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pieczarki i cebulę, następnie dodaj marchewkę z groszkiem, pokrojone ziemniaki, oprósz curry i dodaj kumin.

Krok 4
Rozkruszoną mini kostką Knorr dopraw farsz, a jeśli zajdzie taka potrzeba – solą i pieprzem. Na końcu dodaj pokrojoną kolendrę i wymieszaj.

Krok 5
Na środek każdego z naleśników nałóż łyżkę farszu, a następnie uformuj sakiewkę i zwiąż sparzonym we wrzącej wodzie szczypiorem. Podawaj na ciepło z mieszaną sałatą z sosem czosnkowym przygotowanym na bazie jogurtu naturalnego.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Czosnek Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Sakiewki z warzywami curry
Czy naleśnik zawsze musi być okrągły? Nie! I my to udowadniamy, zapraszając na sakiewki z warzywami curry. Danie proste, oryginalne i egzotyczne. Zaskoczy cię bogactwem smaku i pokaże, że kuchnia wegetariańska nie musi być nudna. Sakiewki z pewnością przypadną do gustu również mięsożercom, którzy od czasu do czasu szukają urozmaicenia diety. Sakiewki warzywne mogą być także ciekawym dodatkiem do innych potraw. Świetnie łączą się z mięsem, zastępując tradycyjną sałatkę lub duszone jarzyny.
Dla kogo?
Dla każdego, kto lubi nowoczesność w kuchni. Danie jest idealne nie tylko dla wegetarian, posmakuje również miłośnikom potraw mięsnych.
Na jaką okazję?
Sakiewki z warzywami curry możecie zaserwować na obiad, jako przekąskę lub oryginalny element menu imprezowego.
Czy wiesz, że?
Naleśniki mają wiele odmian. W Stanach Zjednoczonych króluje American pancake, który wzbogacany jest proszkiem do pieczenia, drożdżami lub sodą. Amerykańska wersja naleśnika jest więc grubsza, pulchna i miękka.
Dla urozmaicenia:
Sakiewki z warzywami curry doskonale smakują z sosem czosnkowym, który przygotujesz na bazie jogurtu naturalnego.